Turte cu tarate

de Sidy in Piine, 17 Apr 2013 | 10969 vizualizari

 

Daca pina nu demult taratele de ovaz erau rezervate... cailor, acum ele atrag in special persoanele care vor sa slabeasca, pentru ca taratele de ovaz reusesc sa elimine in mod sanatos grasimile.
Fibrele continute de psyllium au un rol deosebit in reglarea glicemiei, deoarece impiedica trecerea rapida a glucozei din tubul digestiv in sange. Datorita acestui fapt, psyllium poate ajuta cu succes in cura de slabire sanatoasa, la detoxifiere si la indepartarea colesterolului rau.
Pentru ca vreau sa reducem consumul de paine si painea ce o mancam sa fie sanatoasa, am preparat aceste turte dupa reteta Danielei ( modificata putin) , de pe blogul ei : http://danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.ro/
Credeti-ma ca o asemenea turta va va satura mai mult decat 3 felii de franzela....

 

INGREDIENTE

  • 220 g faina neagra de grau
  • 80 g faina de ovaz
  • 90 g tarate de grau
  • 2 linguri tarate de psyllium
  • 50 g fulgi de ovaz
  • 3 linguri faina alba
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline aromatizat
  • 300 ml apa calduta
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte cu tarate:

Aluatul l-am pregatit in masina de paine , dar la fel de bine se poate prepara framantandu-l cu mana.

In cuva masinii de piine am pus apa, sarea, uleiul, fainile, taratele drojdia si zaharul deasupra si am programat masina sa framante si sa dospeasca.

Dupa trecerea timpului, am presarat faina pe o fata de masa  si am scos aluatul framantat si bine dospit, din masina.

Am impartit apoi aluatul in 10 parti egale si pe fiecare am intinso cu facaletul cat de subtire am putut, dupa fiecare intindere , am intors aluatul pe partea cealalta.

Tigaia nonaderenta pentru clatite am incins-o pe aragaz, am pus in ea , pe rand, cate o turta si am copt-o pe fiecare parte pina cand se rumeneste frumos . Nu trebuie pus ulei deloc pentru ca au turtele in compozitie.

 

Pofta mare sa aveti !

TIPS-URI

1

Aceste turte sunt foarte satioase (fibrele din seminţele de psyllium au capacitate mare de absorbţie a apei, astfel se umflă în stomac şi dau rapid senzaţia de saţietate ), asa ca va veti bucura cand veti vedea cat de putina..."paine" mancati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte cu tarate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

babi5 1

17.04.2013, 13:28

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

17.04.2013, 14:25

Imi place asta mult!! O sa incerc si eu

diana_k 1

19.04.2013, 11:52

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Turte englezesti cu faina integrala